ممنوعیت استخراج بیت کوین و سایر رمزارزها | دغدغهٔ اروپا چیست؟
۲۵ آبان, ۱۴۰۰اتحادیه اروپا و به طور خاص سوئد، نگران هستند که استخراج بیت کوین و سایر رمزارزها مصرف انرژی آنها را افزایش دهد و نتوانند به اهدافی که برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی زمین در نظر گرفتهاند برسند.
در تابستان ۲۰۱۹ حدود یک سوم کل بیت کوین جهان در چین استخراج میشد. اما پس از اینکه چین در سال ۲۰۲۱ کوشید استخراج رمزارزها را محدود کند، استخراج بیت کوین در جهان به صورت موقت ۳۸ درصد کاهش پیدا کرد.
۲۰ درصد از این کاهش ۳۸ درصدی پس از مدت کوتاهی دوباره جبران شد و میتوان گفت احتمالاً چینیها توانستند دستگاههای ماینر خود را به کشورهای دیگر (از جمله ایران و شمال اروپا) منتقل کنند.
اکنون سوئد اعلام کرده که فقط طی چهار ماه از سال ۲۰۲۱ مصرف انرژی برای استخراج بیت کوین در این کشور چندصد درصد افزایش پیدا کرده و برقی معادل ۲۰۰۰۰۰ خانهٔ مسکونی در این کشور برای استخراج بیت کوین مصرف میشود.
پس از محدودیتهای چین، کشورهای شمال اروپا به خاطر در دسترس بودن منابع انرژی تجدیدپذیر به مقصد جذابی برای ماینرها تبدیل شدهاند و دولت سوئد میکوشد اتحادیه اروپا را برای ممنوع کردن استخراج رمزارز قانع کند.
سوئد اعلام کرده که برق لازم برای استخراج فقط یک بیت کوین میتواند یک خودرو الکتریکی متوسط را حدود ۱۸۰۰۰۰۰ کیلومتر حرکت دهد و به عبارتی با این برق میتوان ۴۴ مرتبه با خودرو دور کره زمین سفر کرد.
در نمودار زیر میتوانید توزیع تقریبی مصرف انرژی را برای استخراج بیت کوین در جهان بر اساس گزارش دانشگاه کمبریج ببینید (+):
همانطور که میدانید ما در متمم بخشی را به معرفی پادکستهای انگلیسی اختصاص دادهایم. در یکی از این پادکستها (با نام Sway) گفتگویی با بیل گیتس دربارهٔ دغدغههای زیستمحیطی او انجام شده و مصاحبهکننده سوال جالبی پرسیده است: «چرا باید به حرفهای یک میلیاردر جتسوار دربارهٔ تغییرات اقلیمی گوش داد؟»
شاید مرور آن گفتگو برای شما جالب باشد:
پادکست Sway و مصاحبه با بیل گیتس