آينده هوش مصنوعی از زبان پیتر تیل
۶ مهر, ۱۴۰۳پیتر ثیل، همبنیانگذار شرکتهای پیپل و پالانتیر اخیراً در مصاحبهای در مورد آینده هوش مصنوعی پیشبینی جالبی انجام داده است (+). او معتقد است که حدود ۱۵ تا ۲۰ سال زمان لازم است تا هوش مصنوعی به شکل Super-dominant همهٔ جهان را به تسخیر خود درآورد.
منظور او از super-dominant، چیزی شبیه غالب شدن اینترنت بر زندگی امروزی ماست. در حدی که برای بسیاری از ما تصور زندگی بدون آن امکانپذیر نیست.
او در یک آنالوژی جالبتوجه، وضعیت هوش مصنوعی در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ را با وضعیت اینترنت در سال ۱۹۹۹ مقایسه میکند. این مقایسه از دو منظر حائز اهمیت است:
نخستین وجه این است که در سال ۱۹۹۹ خوشبینی بسیار زیادی دربارهٔ اینترنت وجود داشت و سرمایهگذاریهای بیحساب و کتاب فراوانی در این حوزه انجام میشد. روندی که نهایتاً به ترکیدن حباب دات کام در سال ۲۰۰۰ منتهی شد.
اما وجه دوم این است که اینترنت واقعاً طی دو دههٔ بعد از آن، جهان را دگرگون کرد و به تسخیر خود درآورد. جالب اینجاست که بعضی از شرکتهای بزرگی که در این دو دهه سر برآوردند، قبل از سال ۲۰۰۰ شکل گرفته بودند (مانند گوگل، مایکروسافت، اپل و آمازون). بنابراین اگر کسی در سال ۱۹۹۹ میگفت اینترنت یک تب زودگذر است، شاید در سال ۲۰۰۰ از پیشبینی خود احساس غرور میکرد. اما دو دهه بعد، باید میپذیرفت که پیشبینیاش نادرست بوده است.
دربارهٔ شرکت پالانتیر درسی در متمم منتشر شده که خواندن آن میتواند برایتان مفید باشد. همچنین کتاب از صفر تا یک نوشتهٔ پیتر تیل هم در متمم معرفی و بررسی شده است:
اگر جزئيات ماجرای dot com crash و فرو ریختن شرکتهای اینترنتی در سال ۲۰۰۰ را هم نمیدانید، درس زیر را بخوانید:
علاوه بر این، اگر به بحث هوش مصنوعی و استفاده از آن در کسب و کارها علاقهمند هستید، احتمالاً درس استراتژی همجوشی هم برایتان جذاب خواهد بود:
استراتژی همجوشی | استفاده از هوش مصنوعی در کسب و کار