ایلان ماسک به عنوان چهره سال ۲۰۲۱ نشریه تایم
۲۳ آذر, ۱۴۰۰نشریه تایم ایلان ماسک را به عنوان چهره سال ۲۰۲۱ انتخاب کرد (+).
فهرست نکاتی که تایم دربارهٔ ماسک مطرح کرده طولانی است و از جملهٔ آنها میتوان به توسعه و ترویج خودروهای الکتریکی، تلاش برای رساندن پای انسان به مریخ و تأثیرگذاری روی رسانهها و بازارهای سهام اشاره کرد.
انتخاب ماسک به عنوان چهره سال برای بسیاری از رسانههای جهان چندان غیرمنتظره نبوده. اما برخی نشریات چپ مانند گاردین هم از این فرصت استفاده کرده و سیاستهای چپگرایانهٔ خود را روی این موج خبری سوار کردهاند. گاردین میگوید تایم انتخاب بسیار بدی انجام داده است. چون ماسک در مقابل سیاستهای مالیاتی و اتحادیههای کارگری موضع مطلوبی ندارد (+). گاردین البته علاوه بر نقد چپگرایانهاش، به مواضع نامناسب و غیرقابل دفاع ماسک دربارهٔ کرونا هم اشاره میکند تا مخاطبان بیشتری با نقدش همراه شوند.
تایم همزمان صفتهای دلقک، نابغه، صنعتگر و شومن را برای ماسک به کار برده و تأکید کرده که مانند همیشه، تایم چهرههایی را به عنوان چهرهٔ سال انتخاب میکند که تأثیرگذار بودهاند؛ مستقل از اینکه این تأثیرگذاری خوب یا بد باشد.
تایم در بخشی از مقالهٔ خود از رابرت زوربین عضو انجمن مریخ نقل میکند که اگر ماسک روزی شکست بخورد، یکی از علتهای شکست او میتواند «غرور و نشنیدن انتقادات دیگران» باشد. زوربین در ادامه میگوید: «به هر حال ماسک را معمولاً به خِرَد نمیشناسند و غالباً نبوغ واژهای است که او را با آن توصیف میکنند.»
شاید برایتان جالب باشد که بدانید تایم هیلتر را در سال ۱۹۳۸ به عنوان چهرهٔ سال اعلام کرده و استالین رو دو بار در سالهای ۱۹۳۹ و ۱۹۴۲ به عنوان تأثیرگذارترین چهرهٔ سال – باز هم مستقل از مثبت یا منفی بودن تأثیراتشان – انتخاب کرده است.
اما غیرانسانیترین انتخاب تایم، در سال ۱۹۸۲ انجام شده است. سالی که اساساً هیچ انسانی روی جلد تایم قرار نگرفت و «کامپیوتر» به عنوان چهرهٔ سال انتخاب شد.
ما در متمم شرکت نورالینک را که یکی از ایدههای مهم ایلان ماسک و احتمالاً شکلدهندهٔ آیندهٔ ارتباط انسانهاست معرفی کردهایم. شرکتی که میکوشد ابزارها و تکنولوژیهایی را برای اتصال مستقیم کامپیوتر به مغز انسان خلق کند و توسعه دهد. فرصت خوبی است تا این درس را در متمم بخوانید: