چند جمله از کتاب اصول مدیریت علمی تیلور
۱۱ دی, ۱۴۰۲فردریک تیلور را با مدیریت علمی میشناسند. سبکی از مدیریت که به بهینهسازی عملکرد فکر میکرد و مدام درگیر کارسنجی و زمانسنجی بود.
اما مرور نوشتههای تیلور نشان میدهد که دغدغهٔ اصلی او بزرگتر بوده و میخواسته مدیریت منابع انسانی را به گونهای متحول کند که اتلاف منابع در سطح ملی کاهش یابد.
او خود را مشاور مدیریت میدانست و در بخشی از زندگی حرفهایاش با این عنوان فعالیت میکرد. بر اساس دستهبندیهای امروزی میتوان تیلور را – مستقل از اینکه نگرش او را بپسندیم یا نه – از نخستین مشاوران منابع انسانی دانست.
آنچه در ادامه میخوانید، از کتاب اصول مدیریت علمی تیلور (Principles of Scientific Management) انتخاب شده است:
در گذشته تفکر حاکم [بر مدیریت] در این جمله خلاصه میشد که «رهبران صنعت، ساخته نمیشوند، بلکه اینچنین به دنیا میآیند.» و بر مبنای این نظریه معتقد بودند که اگر فرد مناسبی را انتخاب کنید، میشود انتخاب روش انجام کار را به خودش واگذار کرد.
در آینده خواهند پذیرفت که رهبران ما به همان اندازهٔ خصیصههای ذاتی نیازمند آموزش هم هستند و هیچ فرد بزرگی (که از سیستم سنتی مدیریت پرسنل برآمده) نمیتواند با چند انسان معمولی که به شیوهای مناسب برای همکاری کارآمد سازماندهی شدهاند رقابت کند.
در گذشته انسان در اولویت بود؛ در آینده باید سیستمها در اولویت باشند. البته این به هیچوجه به آن معنا نیست که نیازی به انسانهای بزرگ نخواهد بود. هدف هر سیستم خوبی باید پرورش انسانهای درجه یک باشد.
در متمم میتوانید دربارهٔ فردریک تیلور و مدیریت علمی و نیز وظایف مشاوران منابع انسانی بیشتر بخوانید:
#معرفی کتاب #نقل قول #بهره وری #مدیریت منابع انسانی #فردریک تیلور