نقش «تابلوهای هشدار جادهای» در کشته شدن انسانها
۷ اردیبهشت, ۱۴۰۱حتماً شما هم تابلوهای هشدار را در جادهها دیدهاید. این تابلوها پیامهای متنوعی دارند: از تشویق به کاهش سرعت گرفته تا تذکر دربارهٔ خطرات سبقت.
محققان در ایالت تگزاس آمریکا مطالعهٔ جالبی انجام دادند (+). در این ایالت، تابلوهای دیجیتال بسیاری وجود دارد که پیام آنها به تناوب تغییر میکند.
بعضی از پیامها بسیار سادهاند: «در حالت مستی رانندگی نکنید.»
برخی دیگر، حاوی اعداد و ارقاماند: «آیا میدانید امسال ۱۷۸۵ نفر در جادههای تگزاس کشته شدهاند؟»
سوال محققان این بود که آیا نوع پیام (متن ساده در برابر آمار و ارقام) تأثیری بر تعداد سوانح دارد؟ برای یافتن پاسخ، آنها تعداد سوانحی را که پس از محل قرار گرفتن تابلو رخ میداد بررسی کردند. نتایج نشان میداد که پس از نمایش پیامهای عددی (یا دارای متن پیچیده) تعداد تصادفها در یک کیلومتر اول، بیش از ۲٪ افزایش پیدا میکرد. با در نظر گرفتن این که همواره تعدادی از تصادفها به مرگ منجر میشوند، میشود گفت «پیامی که دربارهٔ آمار کشتهشدگان جادهای اخطار میدهد» سرنشینان خودروها را به قتل میرساند!
به نظر میرسد قابلقبولترین توضیح برای این پدیده، افزایش فشار ذهنی یا Cognitive Load باشد. رانندهای که پیام را میبیند، نمیتواند به سرعت آن را فراموش کند و ذهن او درگیر محتوا و حواشی پیام میشود (این عدد چند بود؟ آیا این عدد در مقایسه با کل مرگ و میرها جدی است؟ و سوالهای مشابه). بنابراین بخشی از ظرفیت پردازش ذهنی راننده از دست میرود و به همین علت، احتمال تصادف افزایش پیدا میکند.
اگر صرفاً مشاهدهٔ یک تابلوی اخطار ساده، این چنین میتواند ظرفیت مغز ما را درگیر کند، با خود فکر کنید که استفاده از موبایل و سایر کارهایی که پشت فرمان انجام میدهیم، چه خطراتی برای ما ایجاد میکند.
فایل صوتی آموزشی مدیریت توجه در فروشگاه متمم، به موضوع توجه و تمرکز و نحوهٔ مدیریت آنها پرداخته و ضمن توضیح اهمیت این موضوع، تکنیکهایی را برای مدیریت بهتر توجه آموزش میدهد:
#تصمیم گیری #توسعه فردی #روانشناسی